Vaihda tilalle uudet ruokailuvälineet

Löytyykö ruokailuvälineistäsi ruostepilkkuja? Sojottavatko haarukoidesi piikit itään ja länteen? Ovatko lusikoidesi varret vääntyneet epämääräisen muotoisiksi? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, on tullut aika vaihtaa ruokailuvälineet uusiin.

Miksi ruokailuvälineet kannattaa päivittää aika ajoin?

Yllä mainituissa tapauksissa ruokailuvälineiden päivitystarve on ilmiselvä. Ruosteisista välineistä syöminen ei varmasti ole makunautinto kenellekään. Sojottavat haarukoiden piikit voivat myös sattua ikävästi ikeniin syödessäsi. Vääntyneestä lusikasta ruoka taas saattaa ohjautua ihan jonnekin muualle kuin suuhun.

Ruokailuvälineet voi päivittää myös esteettisistä syistä. Uusilla ruokailuvälineillä on mahdollista luoda tunnelmaa kattauksiin. Esimerkiksi kullanvärisillä ruokailuvälineillä luot arvokkaan tunnelman juhlakattauksiin. Koristellut ruokailuvälineiden päät taas luovat ajattoman ja klassisen tuulahduksen pöytään kuin pöytään. Löydät laajan valikoiman erilaisia ruokailuvälineitä Fyrklövern verkkokaupasta.

Vinkkejä ruokailuvälineiden kattaukseen

Lisävinkkejä ruokailuvälineiden kattaukseen löydät Marttojen sivuilta. Pöytään tulisi kattaa enintään neljän ruokalajin aterimet kerrallaan. Ruokailuvälineet tulee myös asetella tiettyyn järjestykseen. Aloita kattaminen aina lautasta lähinnä olevista ruokailuvälineistä. Pääruokien ruokailuvälineet sijoitetaan lautasta lähimmäksi. Lautasesta kauimmaiseksi sijoitetaan alkuruokien ruokailuvälineet.

Ruokailuvälineiden huolto

Ruokailuvälineet säilyvät hyvännäköisenä kattauksesta toiseen oikealla huollolla. Tummuneet, teräksiset ruokailuvälineet puhdistuvat kiehauttamalla ne vedessä, johon on lisätty esimerkiksi konetiskiainetta. Lopuksi aterimet tulee huuhdella ja kuivata.

Huoltamalla ruokailuvälineet asianmukaisesti, pidennät niiden käyttöikää. Hyvin huolletut aterimet myös näyttävät kauniilta kattauksissa. Ennen ruokailuvälineiden käyttöönottoa, tarkista niiden pesuohjeet myyjän tai valmistajan ohjeista. Huollon kannalta on tärkeää tietää, kestävätkö aterimet pesua astianpesukoneessa vai eivät.